Het effect van herhalen!

Herhaal dat nog eens!

Herhalen, herhalen, herhalen! oh wat kunnen we daar toch moe van worden, in ieder geval, dat denken wij en dat is nu net wat ons belemmert, dat denken.

Van kinds af aan moeten we dingen herhalen, thuis, op school, op sportclubs etc.. Het enige wat je te horen krijgt is dan “Je moet het blijven herhalen totdat je het kent”. Op sommige vlakken gaat het zover dat het ons de neusgaten uitkomt!

Doordat het verplicht wordt, krijgen we er een hekel aan, want ja het wordt ons opgelegd. En laat dat nu net iets zijn waar we een allergie voor ontwikkeld hebben. Echter wat is nu eigenlijk het echte nut van herhalen?

Eigenlijk hebben we maar geboft met het feit dat ons geleerd is om dingen en zaken te herhalen want het heeft echt wel zin. Kijk maar naar fietsen en autorijden, als je dit gaat leren, dan kunnen we dat echt niet in 1 keer. En hoe blij zijn we wel niet als het dan eindelijk lukt, dat we eindelijk op 2 wielen kunnen fietsen of eindelijk in die auto kunnen stappen om te gaan en staan waar wij willen.

Op het moment dat wij leren om te herhalen, ook wel doorzetten genoemd, is ons echter vergeten bij te vertellen welk nut het heeft. Doordat het “opgelegd” wordt hebben we er een hekel aan gekregen.

Onze geest is opgedeeld in bewust en onderbewust. Bewust doen wij 7% en onbewust 93%! Doordat we dingen die we willen leren, zoals fietsen, autorijden, snijden, ademhalen, voelen, e.d. te gaan herhalen wordt het ons eigen gemaakt en opgeslagen in ons onderbewustzijn.  Als het daar eenmaal opgeslagen ligt hoeven we er eigenlijk niets meer voor te doen, denk maar aan fietsen, doe je dat nog bewust, denk daar nog eens over na!

Als je dit nut dus inziet hoe tof is het dan om iets te gaan herhalen totdat je het onbewust doet, kan, weet, e.d. Is het dan nog erg om daar energie in te steken, want immers alles wat je energie geeft groeit!

Heb je kinderen, leer je kinderen dan het nut van herhalen, zodat zij het helemaal niet erg meer vinden om iets meerdere keren te doen, juist omdat het hen laat groeien in hun kunnen en weten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *