Hollywood of toch maar niet?

Wat zou jij doen als je gevraagd wordt om mee te doen aan een Hollywood productie?

Nu dan heb je gelijk inzicht in wat mij de afgelopen dagen heeft bezig gehouden en nog bezig houdt. Ik ben dus gevraagd om mee te doen aan een nieuwe film/documentaire als coaching expert. Wow wat ben ik vereerd dat dat aan mij gevraagd wordt, blink blink, ik doe dan toch iets goed toch.

Onlangs heb ik een opleiding gevolgd tot bodylanguage en micro expressie expert/trainer. Zo tof om te doen, er ging een nieuwe wereld voor mij open als coach/mentor/trainer. Naast dat ik natuurlijk al veel bezig ben met kalibreren en dus al redelijk wat kan aflezen aan de reacties die mensen tonen bij vragen, heb ik nu echt ervaren hoe het is om de gezichts expressies van mensen te kunnen lezen en ervaren wat je daar allemaal mee kan doen.

Mijn leraar, Patryk Wezowski en zijn vrouw Kasia (de top 15 wereldwijd op het gebied van bodylanguage en micro expressie), gaven deze opleiding tot trainer en zij hebben mij dus gevraagd voor hun nieuwe film die dit najaar en het daarop volgende jaar geschoten gaat worden. Waarom was ik de enige in de groep en de anderen niet? Ik stond er versteld van. Dat heb jij vast ook al wel eens meegemaakt en ik weet bijna zeker dat ook bij jullie van die belemmerende gedachten omhoog kwamen zoals, “Ik, wat is er zo speciaal aan mij dan” of “Dat kan ik toch niet” en wat dacht je van “Zo goed ben ik nu ook weer niet toch”.

De vraag blijkt serieus want zoals gezegd wordt ben ik een echte “connector”, “energiek persoon”, “positief” en ga zo maar door. Heel leuk om te horen natuurlijk en ik kan je zeggen je groeit daar wel van hoor.

Natuurlijk zit er wel een businessplan aan vast en is de deelname niet helemaal gratis. Inmiddels heb ik ‘m binnen en ben het aan het bestuderen en rekenen wat het voor mij zal doen want ja wat is de ROI (return of investment), waar wordt het vermarkt (film vertoning e.d.) en wat kan ik nog meer doen met dat geld om mijzelf in de markt te zetten. Dus met andere woorden is dit wel een goede investering?

Wat mijn keuze ook wordt, vereerd ben ik en laten we eerlijk zijn, een film staat toch leuker op je cv als een boek toch.

Ben eigenlijk wel benieuwd hoe jullie hier over denken?

Hoe vinden jullie een coach, die in een Amerikaanse coachingsexpert film meedoet en die wereldwijd straks te zien is, een meerwaarde of juist iets anders?

Laat je het mij weten in de comments?

Het effect van herhalen!

Herhaal dat nog eens!

Herhalen, herhalen, herhalen! oh wat kunnen we daar toch moe van worden, in ieder geval, dat denken wij en dat is nu net wat ons belemmert, dat denken.

Van kinds af aan moeten we dingen herhalen, thuis, op school, op sportclubs etc.. Het enige wat je te horen krijgt is dan “Je moet het blijven herhalen totdat je het kent”. Op sommige vlakken gaat het zover dat het ons de neusgaten uitkomt!

Doordat het verplicht wordt, krijgen we er een hekel aan, want ja het wordt ons opgelegd. En laat dat nu net iets zijn waar we een allergie voor ontwikkeld hebben. Echter wat is nu eigenlijk het echte nut van herhalen?

Eigenlijk hebben we maar geboft met het feit dat ons geleerd is om dingen en zaken te herhalen want het heeft echt wel zin. Kijk maar naar fietsen en autorijden, als je dit gaat leren, dan kunnen we dat echt niet in 1 keer. En hoe blij zijn we wel niet als het dan eindelijk lukt, dat we eindelijk op 2 wielen kunnen fietsen of eindelijk in die auto kunnen stappen om te gaan en staan waar wij willen.

Op het moment dat wij leren om te herhalen, ook wel doorzetten genoemd, is ons echter vergeten bij te vertellen welk nut het heeft. Doordat het “opgelegd” wordt hebben we er een hekel aan gekregen.

Onze geest is opgedeeld in bewust en onderbewust. Bewust doen wij 7% en onbewust 93%! Doordat we dingen die we willen leren, zoals fietsen, autorijden, snijden, ademhalen, voelen, e.d. te gaan herhalen wordt het ons eigen gemaakt en opgeslagen in ons onderbewustzijn.  Als het daar eenmaal opgeslagen ligt hoeven we er eigenlijk niets meer voor te doen, denk maar aan fietsen, doe je dat nog bewust, denk daar nog eens over na!

Als je dit nut dus inziet hoe tof is het dan om iets te gaan herhalen totdat je het onbewust doet, kan, weet, e.d. Is het dan nog erg om daar energie in te steken, want immers alles wat je energie geeft groeit!

Heb je kinderen, leer je kinderen dan het nut van herhalen, zodat zij het helemaal niet erg meer vinden om iets meerdere keren te doen, juist omdat het hen laat groeien in hun kunnen en weten.

 

Wat denk je zelf?

Als coach & trainer heb ik heel veel met denken te maken doordat mensen een totaal verkeerd beeld over denken hebben. En niet alleen een verkeerd beeld over denken is een issue het heeft ook alles te maken hoe mensen over zichzelf denken alvorens ze gaan denken. We hebben het hier dan over de denkstijl van de mens.

Wikipedia:

Denken kan omschreven worden als een innerlijk of 
mentaal proces waarbij een beeld of voorstelling 
(van iets of iemand),herinnering (van iets 
of iemand), of idee (inzicht, begrip, plan) 
wordt gevormd.

Vaak wordt denken met ons geheugen verward.  Het geheugen doet eigenlijk niet meer dan de hoeveelheid feiten die je aangereikt wordt, door onder andere school,  opslaan. Dat is dus niet denken, dat is een proces van de uitoefening van het geheugen.

En het heeft niets met intelligentie te maken dat je niet goed kan denken  – het is omdat je niet werd uitgedaagd om te denken in die omgeving. Wij zijn allemaal producten van onze omgeving of je dat nu leuk vind of niet. De overgrote meerderheid van ons heeft in onze vormende jaren niet geleerd om te denken in onze resultaten. ER WERD VOOR ONS GEDACHT

Als er iets mis gaat in ons leven wijzen wij automatisch naar anderen, naar externe bronnen (mensen, media, etc.) ipv naar onszelf te kijken. Wij hebben immers die keuze gemaakt om iets wel of niet te doen. JIJ BENT 100% VERANTWOORDELIJK VOOR JEZELF, of je dat nu leuk vindt of niet. Het is ons alleen nooit geleerd. Eigenlijk hebben wij allen een liefdevolle verwaarlozing ondergaan.

Als je als kind tegen je ouders inging om jouw mening te uiten werd al snel je mond gesnoerd. Je was dan brutaal en had geen respect. En wat weet jij nu als snotneus, je komt net kijken. En eerlijk is eerlijk ook ik ben daar soms nog debet aan. Een verandering is er niet van de ene op het andere moment, daaraan moet je werken. Happy in Progress.

Het is niet voor niets dat kinderen op dit moment zo “druk” en “dwars” zijn, zij hebben denken ontdekt en mogen er niet mee aan de slag gaan. Krijgen vanuit allerlei kanten regels opgelegd waaraan zij moeten voldoen en owee als ze er iets over zeggen.

Wees eens echt heel eerlijk en kijk eens terug in jouw leven, waar heb jij zelf mogen denken en dat wat je denkt ook mogen uitvoeren? ongeacht wat de consequenties waren. Wat zou er gebeurd zijn als je zelf mocht denken ipv doen wat er gezegd werd.

WAT DENK JE ZELF?

 

Hello world! This is me!

Als vrouw van en moeder van 2 dochters is mijn leven absoluut niet saai en zelfs enorm uitdagend. Ik ben geboren in Halsteren, Nederland, en heb daar het grootste gedeelte van mijn jeugd doorgebracht.  Het gezin waarin ik ben opgegroeid bestond uit vader, moeder, 1 broer en 2 zussen, dus lekker druk en altijd wat te beleven. Mobile telefoons en computers waren er toen nog niet dus heb ik veel op straat gespeeld.

Naar school gaan was niet echt mijn ding, het systeem wist mij niet te “pakken” zeg maar, dus een traditionele opleiding heb ik zo snel mogelijk afgerond en zo makkelijk mogelijk. Echter op latere leeftijd was ik toch nieuwsgierig naar meer en ben gaan kijken wat de mogelijkheden waren.

Vanwege het feit dat ik multipotentional ben, heb ik heel veel interesses en ging dan ook overal eens “proeven” zeg maar.  Wat wel opviel bij anderen was dat ik altijd een vrolijke noot ben en ieder die wilde wist te motiveren om het beste in zichzelf naar boven te halen. Na wat diversiteit aan baantjes en eigen bedrijfjes ben ik in 2015 erachter gekomen dat ik coachen dan toch wel heel erg leuk vind en daar ook nog eens goed in blijk te zijn. Al snel volgde ik overal workshops en opleidingen tot Coach, Speaker & Trainer, waaronder in de USA, want ja als ik het doe dan doe ik het goed en ga ik er met volle overgave in.

Eind 2015 werd ik dan ook gevraagd of ik de opleiding Life Coach wilde gaan geven in België en dat heb ik dan ook met beide handen aangepakt. 

Er ging een nieuwe wereld voor mij open toen. Ik wist niet dat ik lesgeven zo leuk zou vinden aangezien ik zelf ervoor zorgde dat ik vroeger zo snel mogelijk die schoolbanken uit moest zijn. Het verschil zit natuurlijk in het systeem! Nu kan ik zelf mijn lessen inrichten zoals ik dat graag zie met mijn kennis en vaardigheden. Dit alles heeft er toe geleid dat ik vanaf 2017 mijn eigen Life Learner Academy heb opgericht. Met veel passie, liefde & respect voor de mens geef ik opleidingen en workshops aan al die genen die willen worden wie zij zijn.

Inmiddels ben ik erg trots om gecertificeerd coach, trainer & speaker van John C. Maxwell  te zijn. Deze man is 1 van de beste coaches ter wereld en heeft al duizenden mensen opgeleid en getraind. Ik reis de wereld rond om nog meer te leren van geweldige personen zoals Byron Katie, Oprah Winfrey, Christian Simpson, Paul Martinelli, Eckhart Tolle, Leo Bormans en ga zo maar door. Ik ben een echte Life Learner. Persoonlijke ontwikkeling staat bij mij hoog in het vaandel.

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt en wil jij ook een echte Life Learner worden? Sluit je dan nog vandaag aan en schrijf je in voor 1 van onze geweldige workshops!

Happy groet, 
Carin van den Eijnden